Nie możesz usunąć pojedynczego przelewu ani wyczyścić swojej historii. Prawo zobowiązuje nas do przechowywania zapisu każdej dokonanej przez ciebie płatności, nawet po jej zakończeniu. Pomaga to również zapewnić bezpieczeństwo twojego konta.
Czas przechowywania zależy od tego, która spółka TransferGo prowadzi twoje konto: co najmniej 5 lat, jeśli to TransferGo Ltd, lub co najmniej 8 lat, jeśli to UAB TransferGo Lithuania.
Okres ten liczy się od twojego ostatniego przelewu lub od dnia zamknięcia konta, zgodnie z obowiązującymi wymogami prawnymi.
Po upływie wymaganego okresu bezpiecznie usuwamy twoje dane, o ile przepisy prawa nie zobowiązują nas do ich dłuższego przechowywania.
Dobrze wiedzieć
- Twoja historia i dane są poufne. Udostępniamy je tylko wtedy, gdy jest to wymagane przez prawo, na przykład regulatorom, organom ścigania oraz dostawcom, którzy pomagają nam obsługiwać twoje konto. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności.
- Zamknięcie konta nie usuwa twojej historii. Przechowujemy ją przez wskazany wyżej okres.
Zauważyłeś/zauważyłaś błąd? Skontaktuj się z nami. Nie możemy usunąć zapisu, ale jeśli któreś z twoich danych osobowych są nieprawidłowe, poprawimy je, a także pomożemy ci zrozumieć to, co widzisz.
Chcesz dowiedzieć się więcej o swoich danych lub złożyć wniosek? Zapoznaj się z naszą Polityką prywatności, napisz do nas na czacie lub wyślij e-mail na adres dpo@transfergo.com.